GIJN’den Gazeteciler İçin Travma Haberciliği Eğitimi!

1 year ago 60

Küresel Araştırmacı Gazetecilik Ağı (GIJN) ve Dart Center iş birliğinde gazeteciler için travma haberciliği eğitimi düzenleniyor. 4 Nisan salı günü 13:00-15:00 saatleri arasında düzenlenecek online eğitim tüm gazetecilerin başvurusuna açık. 

Eğitimi Dart Center uzmanı, psikoloji profesörü ve Ilia Devlet Üniversitesi Bağımlılık Çalışmaları Enstitüsü Müdürü Jana D. Javakhishvili veriyor.

Eğitimin Kapsamı

– “Travma Bilgili Gazetecilik” ne anlama gelir?
– Dayanıklılık ve stresli deneyimlerle başa çıkmak.
– Potansiyel travmatik deneyimlerle ilgili risk ve koruyucu faktörler.
– Afetlere karşı dayanıklılık ipuçları ve dayanıklı olduğumuzu nasıl bilebiliriz?

Prof. Dr. Jana D. Javakhishvili Hakkında

Prof. Dr. Jana D. Javakhishvili

Prof. Dr. Jana D. Javakhishvili

Jana D. Javakhishvili, Gürcistan’ın başkenti Tiflis’de Ilia Devlet Üniversitesi’nde Psikoloji Profesörü ve Bağımlılık Çalışmaları Enstitüsü Müdürü. 2020 yılından bu yana Dart Center for Journalism and Trauma Europe’un (DCE) mütevelli üyesi.

2006 yılından bu yana Gürcistan, Kırgızistan, Sri Lanka, Ukrayna ve savaş ve siyasi baskılardan etkilenen diğer ülkelerde insan hakları temelli ruh sağlığı hizmetlerini geliştirmeye odaklanan Federation Global Initiative on Psychiatry (FGIP) projelerinde yoğun olarak yer almakta.

European Society for Traumatic Stress Studies’in (ESTSS )geçmiş dönem başkanı. Halen The International Society for Traumatic Stress Studies’in (ISTSS) yönetim kurulunda yer almakta, the Global Crisis – Armed Conflict Thematic Group of the Global Collaboration on Traumatic Stress’e (GC-TS) liderlik etmekte ve the European Journal of Psychotraumatology (EJPT) yayın kurulunda görev yapmakta. Araştırma alanları savaş ve siyasi baskıdan etkilenenlerin ruh sağlığı ve psikososyal refahı üzerine.

Ücretiz olan eğitim tüm gazetecilerin başvurusuna açıktır.

Başvurmak için tıklayınız

The post GIJN’den Gazeteciler İçin Travma Haberciliği Eğitimi! appeared first on Global Investigative Journalism Network.

Read Entire Article