No A La 7ª Terminal!

6 months ago 53

  • Barcelona ja està col·lapsada i contaminada pel turisme. Properament s’adjudicarà la concessió de la setena terminal de megacreuers per un mínim de 30 anys.
  • Des de la plataforma Stop Creuers, de la qual formem part Ecologistes en Acció de Catalunya, pensem que cal aturar-ho.

«L’aparició d’una nova terminal de creuers significa gairebé un milió més de turistes visitant els punts més massificats de la ciutat. En l’actual moment d’emergència climàtica i sequera, les polítiques públiques han d’anar adreçades al decreixement en el trànsit de creuers, i per això és imperatiu impedir el creixement exacerbat que produiria l’existència de la setena terminal.

Si no aconseguim aturar aquesta concessió, durant un mínim de 30 anys tindrem megacreuers a la setena terminal, sense que hi puguem fer res, si no és que es paguin amb diners públics indemnitzacions milionàries per desfer l’acord. No ens podem permetre més turistes, més contaminació i escalfament global, més consum de recursos locals bàsics, més destrucció del teixit social de la ciutat i més despesa pública orientada a aquest negoci que està en mans de multinacionals que evadeixen impostos. Ja s’ha demostrat que solucions com les taxes portuàries, la taxa turística no dissuadeixen l’arribada d’aquests grans monstres. La solució passa per aturar la concessió de la setena terminal i fer una planificació per a la reducció dels creuers a Barcelona fins a la seva total eliminació».

Llegiu tot el manifest.

Adheriu-vos al manifest.

Estem plantejant fer una mobilització massiva de la qual informarem.

 

La entrada No A La 7ª Terminal! aparece primero en Ecologistas en Acción.

Read Entire Article