[Vídeo] Protegir l’aigua és garantir el futur

5 months ago 22

L’aigua és un element vital per a totes les formes de vida i per als ecosistemes de la Terra, fonamental per a la nostra salut i indispensable per a moltes activitats humanes.

A diferència d’altres poblacions, que per a abastir-se depenen de rius i embassaments, a Alcoi tenim la sort de disposar d’aigües subterrànies de molt bona qualitat, procedents de diferents aqüífers. La major part de l’aigua potable d’Alcoi l’obtenim dels pous del Molinar (de l’aqüífer Barrancons-Carrasqueta), que és la principal i insubstituïble font de proveïment d’aigua de la ciutat.

L’alta vulnerabilitat d’aquest aqüífer a la partida de la Canal fa urgent establir el seu perímetre de protecció i regular totes les activitats que s’hi duen a terme a fi d’evitar la contaminació i la sobreexplotació.

Seria una irresponsabilitat molt greu permetre que els interessos especulatius que té una minoria a la partida de la Canal passaren per davant del benestar i la seguretat del conjunt de la població d’Alcoi, posant en perill l’aigua, un dels nostres recursos més valuosos.

 

La entrada [Vídeo] Protegir l’aigua és garantir el futur aparece primero en Ecologistas en Acción.

Read Entire Article